5 Ideer til at Indrette Efter Den Rette Udstråling

5 Ideer til at Indrette Efter Den Rette Udstråling

Indret for at imponere! Der er mange forskellige måder man kan få sin indretningsstil til at udstråle noget specielt. For ens indretningsstil kan nemlig sige meget om ens personlighed og ens ambitionsniveau.

Har du nogensinde hørt udtrykket ‘dress to impress’? Det tænkte jeg nok. Ligesom ens påklædning kan være målrettet, så bør ens boligindretning have samme sunde men store ambitioner. Men hvad nu hvis du mangler inspiration til hvordan du bedst kan løfte dit hjems stil? Hvad nu hvis du ikke aner hvor du bedst kan begynde at fokusere og rette på dit hjems udstråling? Ro på, Home Sweet Home er klar til at vise dig på rette vej.

#1 – Forestil Dig at Du er et Hus

for et personligt og trendy udtryk i din indretning. Så slå dig løs
Cordia, Pude Sand

Det lyder måske lidt for skørt, men det er egentlig et godt sted at starte. Forfatter Henrik Dahl skrev engang en bog der hed Hvis din nabo var en bil,’ og med samme livsstilanalytiske tilgang kan du gå igang med at kigge på dig selv og finde gode måder hvorpå dit hjem kan afspejle dig, dit humør, og dine ambitioner. 

At indrette sin bolig efter sin personlighed er noget af det mest vigtige når man skal designe sit kære hjem. Det er ikke kun en trend, det er lidt en nødvendighed at løse den udstrålingsudfordring. Man skal nemlig kunne se sig selv i sit hjem, for kun sådan kan man bedst skabe rammerne for hygge og ro. Man kunne måske endda sige, at hvis man ikke kan se sig selv i sit hjem, er det så overhovedet et hjem?

Men hvordan gør man så det? Hvor starter man? Prøv at tænke tilbage til din barndom. Hvis du havde dit eget værelse i dit barndomshjem, så prøvede du helt sikkert også at vise din personlighed og dine interesser. Hvordan gjorde du det? Det kunne eksempelvis have været med tegninger eller plakater med de boybands man ikke kan få nok af. Det er måske ikke det mest voksne, stadig at have plakater med Take That og NSYNC hængende, men selvom man sagtens kan det, så er det altså ikke det vi beder dig om. 

Det handler i højere grad om, at se på dekorative elementer i dit hjem. Det kan være måden du bringer din familie til udtryk via indrammede billeder, det kan være med moderne kunst eller indrammede kunstfotografier, men det kan selvfølgelig også være porcelænsfigurer eller små nisser, hvis du har en bedstemor gemt i dig. Hende kan du sagtens åbne op for, hvis det er det du føler for. Du kan nemlig skabe hyggen, hvis det er den type hjem du er, eller, som Henrik Dahl måske ville sige, den bil.

#2 – Kom i Bedre Humør Med et Farveskift

Columbine
Columbine, Wall Art

Farver associerer man nemt med følelser. Så måske burde man indrette ens stil med de farver der gør en i bedre humør. De kolde vintermåneder bliver tit associeret med ekstremfølelser. Man hører både om glæde med familien og overvældende depression. Det er noget vi alle kan relatere til. På samme måde, kan lys og sommersol give liv og glade dage i festivalsmånederne. 

Mange nordiske designstile går op i en stilren minimalisme, men nogle gange kan det også være vigtigt at designe ens boligindretning og -udstråling efter det humør man stræber efter. Så vi vil også gerne opfordre dig til at tænke over farvekombinationerne. Det handler ikke kun om at finde farver der matcher hinanden, men også om at finde farver der matcher dig, dit humør, og din personlighed. 

Nogle farver passer naturligvis bedre ind i et hjem end så mange andre, og det samme gælder de farver der matcher. Det kan godt være at lilla og grøn sagtens kan ses som, et godt match farvemæssigt, men at designe hele ens indretning efter det kan hurtigt blive ensformet. Det er altså ikke et one-size-fits-all problem som vi har at gøre med her. 

Du kan eventuelt forsøge at opfylde dit hjems personlighed og potentiale, ved at vælge skarpe, fyldige, og nærmest eksotisk smukke farver som rød og orange. De farver kan være varmespredere, og hvis du matcher dem sammen med de klassiske minimalistiske skandinaviske sort-og-hvide, så får du en skarp tilføjelse til dit hjems udstråling. 

Derefter handler det om, at finde produkter der komplementerer dette designtwist som du har nøje udvalgt. Det kan være rødlige puder, eksotiske urtepotter, eller endda noget så simpelt som et tæppe i sofaen. Det er ikke bare en hurtig løsning, det er også en kløgtig løsning der potentielt kan maksimere atmosfæren i hjemmet. 

Men pas nu på du ikke får din ægtemand på nakken, hvis du pludselig skifter de sorte lædermøbler ud med en skarp pink farve og blomstersofaer. Det falder næppe i god jord. 

#3 – Er Du Et Kollektionsmenneske?

Arm-Strong sæt, Graphite
Arm-Strong sæt, Graphite

Noget som man måske kan gå og overveje, når man skal handle ind til den store indretning af hjemmet — eller fornyelse, om man vil — er hvordan man handler ind, og hvilken indflydelse ens købsvaner har på det overordnede stiludtryk i ens hjem. Måske er du personen som går fra diverse antikbutikker til landets mange loppemarkeder, og på den måde finder noget som du bare må og skal eje. 

Måske er du faktisk den type person, som ikke går så meget op i et uniformt stiludtryk. Det kan være, at du synes det er overvurderet og ‘kedeligt’ at vælge noget som falder i et med baggrunden. Hvis man er den type person, så kan ens hjem hurtigt komme til at ligne et potpourri af blikfang, eller en medley af greatest hits, fra diverse kollektioner. Det er der da også noget fedt i. Det at skabe noget unikt i hjemmet, har i høj grad sin charme.

Måske bør man egentlig se på det lidt som man kategoriserer morgenraske og natteravne. Et A- eller B-menneske er ligeså forskellige som forskellen på den elskværdige impulsindretning og den uniforme men stilrene kollektion. Der er masser af fordele ved at skabe noget unikt, sådan at indretningen føles nærmest hjemmelavet, om man vil. Men du bør ikke undervurdere en stilren indretning og udstråling. 

Når du læser om et produkt, er du så typen som holder øje med, om andre foreslåede varer deler samme serienavn eller tydelige stiludtryk? Det kan jo være, at i stedet for at have det personliggørende gen i kroppen, så kan det være, at du i virkeligheden er et vaskeægte kollektionsmenneske. Det er ikke bare den nemme løsning, det er, som nævnt, den stilrene løsning. 

Hvorfor bør man så gå efter noget stilrent, hvis det ikke udstråler noget unikt? Det er såre simpelt. Når en serie af produkter udkommer som en samlet kollektion — eller hvis de endda deler navn — så handler det jo om, at man hos det givne brand har vurderet, at de passer sammen. Der sparer du jobbet som autodidakt indretningsarkitekt, for kollektion er lavet til det formål at de passer sammen. 

Eksempelvis finder man jo i Home Sweet Home‘s varesortiment en række Trimm Copenhagen loungesæt, som kan slå flere fluer med ét smæk og fornye din nye stue med et enkelt klik og et styks ventetid. Se blot eksempelvis på Trimm Copenhagen‘s Arm-strong sæt og Conversation sæt

Ikke nok med, at de sæt inkluderer lækre, nye udgaver af den moderne sækkestol, så kan man ved at anskaffe sig sådan et sæt pludselig stå med et færdigmøbleret rum. Derfor bør du gøre op med dig selv, og finde ud af, om du er et kollektionsmenneske som går efter noget stilrent og ambitiøst, eller den kreative autodidaktiske indretningsarkitekt med sans for blikfang. De indretningsstile udstråler nemlig ofte vidt forskellige ting.

#4 – Udstrål At Du Er Nede På Jorden

Cozy Living Ida plaid
Lækker plaid fra Cozy Living fremstillet i 100% bomuld. Tæppet er i et smukt ternet design i rosa nuancer. Tæppet måler 130 x 170 cm. og er et perfekt plaid til hygge i sofaen eller som udendørstæppe til hygge på terrassen.Se mere fra Cozy Living lige her.

En af de ting et dansk hjem måske bør, om man vil, udstråle er hygge. En god kombination af afslapning, ro, humor, og uhøjtidelighed i ens boligindretning, det hjælper til at udstråle at man er ‘helt nede på jorden.’ Hvordan gør man så det? Ja, nu taler vi jo om jorden. Vi er selvfølgelig, som web-shop med en forkærlighed for skandinavisk design, allerede vilde med det at lukke naturen ind i hjemmet. 

Men det er ikke blot en partisk holdning som vi trodsigt advokerer for. Nej, det at lukke naturen ind i hjemmet, det er faktisk på en eller anden måde en af de mest enkle og åbenlyse måder hvorpå man kan opløfte og højne sin udstråling. Det handler måske egentlig, med denne udstråling, om at skabe en overskudsagtig sommerhusstemning som dog har en moderne charme. 

Så kom frem med urtepotterne, og få grønne planter til at give noget liv i din, måske, ellers så sort-hvide minimalisme. De kan i høj grad hjælpe til, at gøre din bolig til noget der kan klassificeres som et ægte hjem. Men en anden måde du kan udstråle, at du i sandhed er nede på jorden er med rustikke produkter og måske endda overskudsagtige tæpper som udfylder både en praktisk og en dekorativ rolle. 

Brug eventuelt et hyggeligt plaid-tæppe som hyggespreder og oplev hvad det kan gøre ved dit hjem. Du bliver måske overrasket over hvordan de mindste ændringer, kan vise at du er tilbagelænet og i ro med dig selv og verden omkring dig.

#5 – Fang Sommerhusstemningen Med en Hyggelig Have

Sæt af 2 x 3 pers. sofa og 1 lounge bord - northbynorth
Sæt af 2 x 3 pers. sofa og 1 lounge bord – northbynorth

Det er ikke alle som har råd til et sommerhus. Men man kan sagtens få en masse stemning og klasse ud af ens have, også selv hvis det er en af de mindre haver. Deres udstråling kan også forbedres i sådan en forstand, at den viser noget om den person du er, den stil du kan lide, og det ambitionsniveau som du besidder. 

Home Sweet Home vil gerne hjælpe dig med at maksimere din haves potentiale, så du kan fange den stil og udstråling som sommerhusejere går efter. Haven kan sagtens blive dit andet hjem. Hvordan kan du få det meste ud af din have? Hvordan kan du tilføre en særlig stemning og stil til noget udendørs? Vi har måske nogle løsninger til dig.

Når man forsøger, at fange den sommerhusstemning i haven, så tænker du måske på en gyngestol til dig og din partner, og en trampolin til dine børn. Det er helt sikkert en oplagt måde, at gøre det på. Men man kan også opgradere haven så den matcher et højt ambitionsniveau indendørs. Har du overvejet, at gøre brug af en klassisk hængekøje? Det virker måske lidt gammeldags, men det behøver man slet ikke se ned på. 

Kig eksempelvis på Trimm Copenhagen‘s bløde hængekøje, og tag du at overveje om det ville gøre noget godt for din haves udvikling og udstråling. Alternativt kan vi jo igen tale om det med, at slå flere fluer med ét smæk. Der er også nogle oplagte loungesæt der vil se smukke og nydelige ud udenfor. Vi er faldet for, NorthByNorth‘s lækre og elegante bambus loungesæt med sofa og stole, der kan komplementere den klassiske danske have, og samtidig hjælpe dig med at fange og opløfte sommerhusstemning i din egen lille have.


Når man skal indrette sit hjem, så er der meget man skal overveje. Man skal gøre op med sig selv, hvilken indretningsstil der passer til en, man skal matche sit ambitionsniveau med sin personlighed, og, når alt kommer til alt, så skal man udstråle det rigtige. Vi håber, at denne artikel gav dig en god idé til hvordan du kan indrette dit hjem. 

Men hvis du stadig er på bar bund med dit hjems udstråling, så vil vi gerne pege dig i retning af vores resterende inspirationsartikler, hvor vi fortæller om vores varesortiments kvaliteter. Der er gode forslag til produkter der kan forbedre dit hjems udstråling, samt øge dit hjems rå charme, femininitet, eller måske endda testosteron. Vær ikke bange for, at gå på opdagelse! Vi skal nok guide dig!

Skriv et svar

VIND ET GAVEKORTPÅ 1500 KR.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et gavekort til en værdi af 500 kr. til ALLE varer på Home Sweet Home. Vi håber heldet er med dig!