Boligindretning – Hvad Siger de 3 Eksperter?

Boligindretning

Boligindretning – Der er mange gode meninger om hvad der er godt design, og hvad der gør den skandinaviske stil til sådan et oplagt udtryk i hjemmet. Men hvad er det ved den skandinaviske stil som er så attraktiv? Kan man sige det er noget særligt unikt dansk? Og hvad bør man gøre for at leve op til de indretningstrends som vi bevæger os i i disse dage? Lad os høre hvad eksperterne siger!

I denne artikel omkring boligindretning, har vi hos Home Sweet Home samlet nogle af de beskrivelser af den populære skandinaviske designstil som vi mener bedst belyser den stærke, magtfulde, og nærmest udefinerbare kvalitet som denne boligindretning indretningsstil besidder.

Så hvis du mangler at bliver overvældet og imponeret af hvad designstilen evner, så er dette måske den inspirationskilde — det sidste skub — som du behøver for at falde for den Boligindretning stil som vi hos Home Sweet Home er helt pjattede med.

Kerri Rosenthal – Interiørdesigner, Kunstner, og Stylist

Man er inspireret af, og glad for, denne skandinaviske boligindretning designstil verden over. Det meget minimalistiske stiludtryk har inspireret flere boliger end man kan drømme om. Det frister måske en til at spørge, hvad præcis det er som gør den skandinaviske fremgangsmåde så populær og attraktiv.

Kerri Rosenthal peger på den følelse som den attraktive boligindretning stil fremkalder hos en: “Det rene og varme design, som fokuserer på skarpe kontraster, hvide, naturlige, og sorte, får en til at føle sig glad, men ikke på en kitschet måde.”

Ligesom ‘hygge’ er sådan et svært begreb at putte ord på i udlandet, da det er en nærmest udefinerbar følelse, så besidder den skandinaviske boligindretning designstil også noget særlig tiltrækkende.

En særlig følelse. Det er også en følelse, som den prisvindende interiørdesigner mener kommer til at holde ved, da det ikke blot skal ses som en trend eller en bølge, men rettere som en fast stilart. “Det føles som om det har eksisteret så længe, og jeg håber, at vi er på et tidspunkt hvor der ikke er trends,” udtaler Kerri Rosenthal, og afslutter: “trends udvikler og ændrer sig. Skandinavisk boligindretning stil vil altid være vidunderligt for de der elsker den.”

Disse udtalelser stammer fra Bridget Mallon’s artikel om skandinavisk designstil, som blev udgivet hos ApartmentTherapy.com, klik her for at læse videre (ENGELSK).

Allan Torp – Forfatter og Boligblogger

Men hvad nu hvis vi bevæger os væk fra det udefinerbare og de følelser som stilarten fremkalder, og som, hvis vi skal tage Rosenthal ved hendes ord, kan eksistere i evig tid? Selvom der er nok følelser som den skandinaviske stil kan bringe frem, samt buzzwords der kan beskrive udtrykket, så kan det nogle gange være mindst ligeså fornuftigt at komme lidt mere konkret ind på det finurlige ved den skandinaviske stil.

En som virkelig har forstand på hvad ‘skandinavisk stil’ egentlig betyder, er en som Allan Torp. Torp er en dansk forfatter og blogger, som i en lang årrække har skrevet om indretning både som blogger, freelanceskribent, og endda som forfatter.

Hans bog Scandinavian Style at Home om boligindretning er blot ét eksempel på hans status som en sand ekspert, mens hans selvdrevne blog ‘Bungalow5’ er et mindst ligeså fornemt eksempel på at manden ved hvad han snakker om.

“Skandinavisk boligindretning stil og design er ikke kun stilig indretning, men handler også om funktionalitet – ens møbler og indretning skal have et formål og være tidløst.

Indretningen skal ikke overtænkes, men skal egentlig komme helt naturligt,” forklarer Allan Torp, mens han understreger, at grundidéen ved en stilart som den lækre og indbydende skandinaviske, er at den skal “gøre hverdagen bedre.” Ligesom Rosenthal, er Allan Torp også parat til at garantere en lang levetid for den tidsløse skandinaviske stil, som han forklarer “holder nu og om 50 år.”

Disse udtalelser blev vi gjort opmærksom på via en Anna Keemink artikel fra den danske avis Berlingske, som du kan læse ved at klikke her. Artiklen omhandler Allan Torp’s Scandinavian Style at Home, som du kan købe ved at klikke her (ENGELSK).

Malene Breuning – Lektor ved Syddansk Universitet

Nu snakker vi jo så meget om ‘skandinavien dit‘ og ‘skandinavien dat,’ men hvad med lille Danmark? Hvor ‘dansk’ kan man sige denne fokus på indretning er, og hvordan kommer danskheden i indretningen af en skandinavisk stilet bolig bedst til udtryk?

For at få svarene på disse spørgsmål, skal vi måske ikke så meget kigge på boligskribenten eller interiørdesigneren. Måske finder vi bedst svaret fra en akademiker.

Malene Breuning er nemlig vores næste ekspert. Breuning er lektor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet (SDU), hvorved hun på flere måder arbejder med arkitektur, billedkunst, design, litteratur, og kulturhistorie.

Breuning har understreget overfor Jyllands Posten, at udover at være meget skandinavisk, så er personlig boligindretning faktisk en særlig dansk tradition, tro det eller ej.

“Den norm med, at man kan aflæse, hvem der bor et sted, er en særlig nordisk norm, som nok er stærkest i Danmark,” fortæller Malene Breuning, og hun forklarer yderligere at: “Vi tror måske, at boligindretningen er universel, fordi den er så selvfølgelig i Danmark, men det er den ikke i andre lande, hvor arkitekter og designere føler sig hævet over almindelige mennesker.”

Heroppe i det kolde nord interesserer det udadvendte liv med restaurantbesøg og dyre biler os åbenbart ikke ligeså meget som det gør syd for grænsen. Herhjemme så handler det i højere grad om selv at indrette sin bolig, sådan at den er personlig nok til at kunne afspejle ens identitet.

Disse udtalelser stammer fra Cæcilie Møldrup Sørensen’s artikel om boligindretning fra den danske avis Jyllands Posten, som du kan læse ved klikke her.

Dette var blot nogle af tankerne fra få udvalgte eksperter som vi har fundet nogle guldkorn hos. Men ligesom kært barn har mange navne, så er der også mange visioner for, og vurderinger af, den skandinaviske æstetik og boligånd. Vi håber dog, at Malene, Allan, og Kerri har givet dig mere mod på at udfordre din indretningsstil i den kommende tid. Disse guldkorn er forhåbentlig den inspiration, eller det skub ud af døren, som du har brug for!

Skriv et svar

VIND ET GAVEKORTPÅ 1500 KR.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om et gavekort til en værdi af 500 kr. til ALLE varer på Home Sweet Home. Vi håber heldet er med dig!