Rødvin Vaona Odino – Amarone Classico Pegrandi Riserva pris 999 kr pr. stk ved køb af 6 stk

999.00 DKK

Produktion & smagsnoter

Lavet på 60% Corvina, 30% Rondinella, 5% Molinara og 5% Raboso Veronese fra stokke som er mellem 30 og 40 år gamle fra marken Pegrandi. Denne vin laves kun i absolutte top år, og da kun i meget begrænset mængde.
Vinen lagrer 36 måneder i store fade, herefter lagrer den yderligere 12 måneder i flaske. En imponerende fyldig og tæt vin med kraftfulde frugtige toner, duft af kød, kirsebær og mineraler.

Historie

Vaona Odino er grundlagt i 1931 af bedstefaren til nutidens ejer og vinmager, Alberto Vaona.
Vingården er placeret i kommunen Marano mere præcist i Valgatara i området Paverno, i hjertet af den historiske Valpolicella regionen og ikke langt fra Romeo & Julies hjemby Verona.
Producenten tilhører den nye garde af producenter i Veneto som har droppet at levere sine druer til andre, større producenter og i stedet kastet sig ud i at klare opgaverne selv. Da Alberto overtog vingården fra sin far besluttede han at høste frugterne fra de gamle, krogede stokke som vingården ejer og begyndte selv af vinificere og tappe sine vine.
Som en af de få producenter tørrer Vaona stadig druerne til sine Amarone og Recioto vine oppe under loftet på stativer og i sivkurve. En ganske besværlig proces hvor fugtighed og ventilation spiller en afgørende rolle for udfaldet.
De forskellige faser i produktionen udføres ved hjælp af tyngdekraften, således at mosten løber frit og giver mulighed for maksimal kvalitet i det det det hele handler om. Nemlig vinen.
Vaona breder sig på et areal på cirka 10 ha. med vinstokke. Fordelt over optimale kuperede steder, er i en højde, der spænder fra 200 til 250 meter over havets overflade og nyder en optimal eksponering mod vest, hvilket giver de gunstigste forhold for vinstokkene og druerne i deres forskellige faser.

Serveringstemperatur: 15-17 C°
Alkohol: 16,7 %
Sukker: 10,0 g/l
Syre: 6,3 g/l
Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Raboso Veronese

Rødvin Vaona Odino – Amarone Classico Pegrandi Riserva pris 999 kr pr. stk ved køb af 6 stk

999.00 DKK

Girl in a jacketVarenummer (SKU): item no: 830-602025 Kategorier: , , Tags: ,